Premijerov seks brine Vatikan

Izvor: B92, 21.Jan.2011, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerov seks brine Vatikan

Velikodostojnici u sedištu Rimokatoličke crkve u Vatikanu javno su izrazili zabrinutost zbog najnovijeg seksualnog skandala koji se ispleo oko italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

"Crkva poziva sve i zahteva od svih, a posebno od onih koji su na nekoj javnoj funkciji, da se pridržavaju visokih moralnih principa i da imaju osećaj za pravdu i zakonitost", rekao je državni sekretar Svete stolice Tarcisio Bertone.

Ovaj kakrdinal koji je u vatikanskoj hijerarhiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na drugom mestu, odmah iza pape, rekao je to odgovorajaći na pitanje novinara o pokretanju sudske istrage povodom tvrdnji da je Berluskoni koristio usluge 17-godišnje prostitutke poreklom iz Maroka, javlja Bi-Bi-Si.

Berluskoni, naravno, odlučno negira da je spavao sa tom devojkom i tvrdi da su istragu pokrenuli tužioci-levičari koji žele da okončaju njegovu političku karijeru, ali italijanska štampa poslednjih dana je puna tekstova o mladim starletama koje su odlazile na žurke u Berluskonijevoj vili, nedaleko od Milana.

Javnost i tužioci su, međutim, pre svega zainteresovani za mladu Marokanku koja kaže da je od premijera dobila 7.000 evra zato što je bila na jednoj od tih žurki, ali i ona uporno poriče da je spavala sa njim.

Ta devojka, koja u noćnim klubovima nastupa pod pseudonimom Rubi Srcekradljivica, takođe negira medijske tvrdnje da je od Berluskonija tražila pet miliona evra da ne bi progovorila.

Berluskoni je i u prošlosti bio umešan u seksualne skandale, ali posmatrači kažu da je ovoga puta njegova popularnost pala više nego ranije, budući da su se u štampi pojavili pikantni detalji o žurkama u njegovoj vili.

Vatikan se do sada uzdržavao od javnog komentarisanja tih afera, ali sada je očito odlučio da progovori.

Kardinal Bertone je izrazio zabrinutost zbog posledica koje bi novinski članci mogli da imaju "na porodice, na mlade, na buduće generacije".

Rekao je da "Italijani očekuju da se političari ponašaju primerno i da rešavaju društvene probleme".

Novine koje izdaje Vatikan retko prenose izjave italijanskih političara, ali su sada upadljivo zabaležile reči italijanskog predsednika Đorđa Napolitana koji je izrazio zabrinutost da bi ova afera s Berluskonijem mogla da ugrozi stabilnost zemlje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.