Prekul Olympus

Izvor: Domino Magazin, 02.Mar.2010, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekul Olympus

Aparat za konceptualne umetnike i druge gradske face

Prošle godine smo vam predstavili Olympus E-P1, retro model napravljen povodom 50 godina od prvog modela legendarne serije Pen. Olympus, ni godinu dana kasnije, predstavlja novu verziju - E-P2.

To naravno znači da je prva digitalna verzija Pena napravila izuzetan uspeh na tržištu. A nama se čini da je Olympus na vreme shvatio da imaju bar dve ciljne grupe za ovaj model.

1. Penzionere
>> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin <<
Na ovom svetu očigledno ima još uvek dovoljno penzionera koji plaču od sreće i nostalgije što ponovo imaju svoj dragi Pen, naslednik starog modela kojeg i i dalje čuvaju u plakaru i kojim su pre par decenija slikali ženu svog života kad su se upoznali na letovanju u Durbrovniku.

2. Urbane umetnike

Druga grupa ljubitelja ovog modela su mlade nade konceptualne urbane umetnosti. Da ne kažemo - gradske face. Njima naravno ne odgovara neki maleni kompaktni model koji nose svi šabani koji gledaju Pink i slušaju devedesete, ali im se takođe baš ne dopada ni ideja da imaju velike SLR aparate koji i nisu tako kul. E tu "uleće" novi Pen, koji je toliko drugačiji od svega ostalog u svetu digitalne fotografije da prosto vrišti "crtaćete grafite i voziti skejt i praviti fotografije bolje od cele ekipe".

Novi model se od predhodnika razlikuje po crnoj boji, a i ovaj model podrazumeva promenjive objektive. U kompletu se dobija ED 14-42mm f3.5/5.6 Zuiko Digital. Zbog veličine senzora njegova žižna daljina će biti zapravo 28-84 mm u 50 mm ekvivalentu. Objektiv se za prenošenje može dodatno smanjiti i zaključati što je odlična ideja. Olympus se pobrinuo i za bogatu ponudu drugih objektiva različitih povećanja.

Tu je ekran dijagonale 3 inča, a novitet je što se u kompletu dobija i elektronsko tražilo visoke rezolucije. Rezolucija senzora je 12.3 megapiksela. Ova model može da se dodatno obogati blicom ili stereo mikrofonom. To će posebno biti važno prilikom snimanja video zapisa u HD rezoluciji, recimo dok crtate grafite na starim vagonima. Podržana je rezolucija od 1280 x 720 tačaka uz 30 sličica po sekundi.

Ono što ovaj model zaista izdvaja je apsolutno fantastičan kvalitet fotografija, koji se može meriti i sa najboljim profesionalnim modelima. Jednostavnost korišćenja, izdržljivost i lični imidž su samo dodatni benefiti za vlasnika.

www.olympus.rs

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.