Prekršio karantin zbog jeftinijih cigareta: Izgubio se u planini, spasavali ga helikopterom

Izvor: B92, 06.Apr.2020, 09:20

Prekršio karantin zbog jeftinijih cigareta: Izgubio se u planini, spasavali ga helikopterom

Jedan muškarac se izgubio kada je pokušao da peške pređe iz Francuske u Španiju. On je ovo uradio kako bi tamo kupio jeftinije cigarete, a kažnjen je sa 137 evra, jer je prekršio mere uvedene radi sprečavanja novog koronavirusa.

Muškarac je spasen helikopterom sa Pirineja, a spasioci su rekli da je kada su ga pronašli bio premoren, drhtao je od hladnoće i bio dezorijentisan, prenosi BBC.

Gorska služba spasavanja saopštila je da je čovek iz Perpinjana, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nalazi oko 25 kilometara od granice sa Španijom, prvobitno pokušao automobilom da pređe granicu, ali je vraćen na kontrolnom punktu, nakon čega je rešio da peške pređe granicu penjući se preko planine.

Međutim, upao je u potok i izgubio se, nakon čega je pozvao spasioce, koji su ga ubrzo pronašli i vratili u Perpinjan.

On je zbog kršenja mera karantina, koje predviđaju izlazak iz kuće jedino iz posebnih razloga i uz pisano obrazloženje, kažnjen sa 137 evra.

"Podsećamo vas da ostanete kod kuća", objavila je lokalna policija na Tviteru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.