Predsednik Severne Koreje sve deblji

Izvor: B92, 07.Jun.2015, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Severne Koreje sve deblji

Jedan pogled na nedavno objavljenu fotografiju severnokorejskog vođe dovoljan je da se zaključit kako se Kim Džong Un značajno ugojio. A kako piše, news.com.au, krivac za višak kilograma je obilna prehrana.

Dok se ostatak njegove zemlje bori s nedostatkom hrane zbog suše, ona nije imala uticaja na ekstravagantni životni stil i veiki apetit ovog 32-ogodišnjaka.

Kendži Fudžimoto, kuvar koji je 13 godina radio za Kimovog oca, progovorio je o diktatorovoj skupoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljubavi prema sušiju i šampanjcu.

'Pravio sam suši za Džong Ila barem jednom nedeljno i Džong Un bi se uvek pridružio na večeri. Tako da pouzdano znam da on obožava suši', ispričao je kuvar.

No, sirova riba nije glavni problem. Veruje se da je Kim veliki ljubitelj šampanjaca i da ispija više flaša dnevno.

'Pio je puno, najdraži mu je bio Kristal, obično oko dve flaše', rekao je Fudžimoto.

Prisetio se i raskošne gozbe na kojoj je bio s Kimom 2012. godine, a na kojoj se, između ostalog, posluživala supa od peraja morskog psa.

Prodaja tih peraja zabranjena je u brojnim regijama širom sveta zbog nehumanog načina lova i uticaja na svetsku populaciju morskog psa.

Na objavljenim fotografijama Kim je znatno veći, tj mnogo deblji nego ljudi oko njega. S kilažom mora biti jako oprezan zbog zdravstvenih problema jer analitičari smatraju da bi bilo kakav znak zdvravstvenih problema mogao dovesti do svrgavanja s moćne pozicije.

Ipak, Šaron Džan koja je pobegla iz Severne Koreje 2011. godine kaže da je veće telo simbol snage i moći u Severnoj Koreji.

A mladi vođa, čini se, sledi stope svog oca koji je umro 2011. godine od posledica visokog krvnog pritiska i dijabetesa, a koji je vodio sličan nezdravi način života.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kim sve širi

Izvor: OkRadio.rs, 07.Jun.2015

Jedan pogled na nedavno objavljenu fotografiju severnokorejskog vođe dovoljan je da se zaključit kako se Kim Džong Un značajno ugojio. A kako piše, news.com.au, krivac za višak kilograma je obilna prehrana. Dok se ostatak njegove zemlje bori s nedostatkom hrane zbog suše, ona nije imala uticaja...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.