Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jan.2020, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predrag Marić: Za deset godina spaseno više od 25.000 života

Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić rekao je da su pripadnici tog sektora za deset godina spasli više od 25.000 života.

Marić je u intervjuu za "Politiku" od petka, 3. januara, ocenio da su poslednje dve godine za taj sektor "zlatno doba", jer je postignut kontinuitet zapošljavanja i ulaganja u opremu i vozila.

"Cilj nam je bio da omogućimo bolje uslove za rad vatrogascima - spasiocima koji su samo u 2019. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << godini imali više od 34.000 intervencija i čijom je hrabrošću i predanim radom spaseno više od 1.300 osoba", izjavio je Marić.

Marić je rekao da je tokom 2019. godine bilo 7.000 požara na građevinskim objektima i dodao da je jedan od najčešćih uzroka požar dimnjaka, a takvih je bilo više od 1.000.

Govoreći o vanrednim situacijama, naveo je za "Politiku" da je cilj njegovog sektora da "na velika vrata vrati civilnu zaštitu" koja je nekada postojala, te su za sada formirane specijalizovane jedinice Civilne zaštite za spasavanje iz ruševina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.