Predivan prizor: Više od 300 delfina u stampedu VIDEO

Izvor: B92, 13.Avg.2020, 11:19

Predivan prizor: Više od 300 delfina u "stampedu" VIDEO

Prelepa scena stiže nam iz Dejna Porta, u Kaliforniji.U pitanju je pravi "stampedo" delfina, koji je činilo oko 300 jedinki ovih morskih sisara.

Kako prenosi OC Register, delfini su se kretali prilično brzo, pa su više vremena proveli u vazduhu nego što su zapravo bili u vodi.

Ne zna se tačan razlog zbog kog se dešavaju stampedi delfina, a neki od mogućih razloga su beg od predatora, potraga za hranom, ili "sastanak" sa drugom grupom delfina.

Jug Kalifornije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << inače, poznat je po tome što je tu najveća gustina delfina po metru kvadratnom, a procenjuje se da ih u ovom regionu ima oko 450.000.

Ovo se može smatrati čak i malom grupom, jer su viđana "krda" i od po 10.000 delfina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predivan prizor: Više od 300 delfina u "stampedu" VIDEO

Izvor: OkRadio.rs, 13.Avg.2020

Prelepa scena stiže nam iz Dejna Porta, u Kaliforniji.U pitanju je pravi "stampedo" delfina, koji je činilo oko 300 jedinki ovih morskih sisara. Kako prenosi OC Register, delfini su se kretali prilično brzo, pa su više vremena proveli u vazduhu nego što su zapravo bili u vodi.   Ne zna se...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.