Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2016, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravila za izbor pločica u kupatilu

Svako kupatilo je različito, ali ipak postoje opšta pravila koja će vam pomoći da odaberete oprave keramičke pločice.

Ako su u pitanju manja kupatila ili toaleti odlučite se za standardnu veličinu pločica u kombinaciji sa mozaikom.

U kupatilima se najčešće kombinuju ili dvije vrste ili dve boje pločica. Zbog toga je vrlo zanimljivo rješenje da podne pločice stavite i na zid.

Ukoliko se odlučite za neutralne osnovne pločice, dobro je da se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kupatilu pojavi detalj kao što je mozaik ili dekor pločica koji će razbiti vizuelnu monotoniju. Ako pak imate namještaj interesantne forme, ovi detalji možda i neće biti potrebni.

Keramika može biti sjajna, polusjajna ili mat. Treba voditi računa da se sjajne, to jest, polirane pločice izbjegavaju za podove kupatila ili kuhinje zbog klizanja. Ukoliko želite tuš kabinu sa slivnikom u ravni poda, obavezno izaberite protivklizne pločice.

Što se tiče konkretnog izbora, on naravno prvenstveno zavisi od vašeg ukusa ali postoje provjerene kombinacije i trendovi o kojima lako možete da se informišete preko specijalizovnih veb sajtova. Takođe, možete da koristite pločice manjih dimenzija umjesto mozaika.

Zbog efektnog izgleda i relativno povoljne cijene, vrlo često se ove retro pločice malih dimenzija mogu vidjeti u kafićima, restoranima ili pekarama. Dekorativne pločice treba postaviti na dominantno i vidno mjesto u kupatilu i kombinovati sa pločicama većih dimenzija. Ove pločice daju retro izgled te ako ste ljubitelj ovog stila ovo je pravi izbor za vas.

Trend u dizajnu keramike jeste i upotreba manjih pločica različitih šara čijim slaganjem se dobija interesantna struktura popularno nazvana pačvork. Tako se u neutralnim i pastelnim nijansama interpretiraju stare keramičke pločice ali u savemenom duhu.

(Novosti.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.