Poznati srpski kaskader: Strah mora da postoji, ali nikako i panika VIDEO

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 15:51

Poznati srpski kaskader: "Strah mora da postoji, ali nikako i panika" VIDEO

Gost današnje emisijie "150 minuta", televizije Prva, bio je hrabar srpski kaskader Slaviša Ivanović, poznat po izvođenju nekih od najopasnijih scena na velikom platnu.

On je govorio o svojim iskustvima na velikom platnu, kojih ima dosta, s obzirom na to da je glumio kako u filmovima tako i u serijama.

"Velika je greška što se kod nas misli da su kaskaderi "bezmozgovići" koji se prekrste i skoče, odnosno urade neku vratolomiju. Međutim, to je kod nas zapravo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stari zanat", priča Slaviša, koji je još sa 14 godina počeo da trenira aikido kod pokojnog kaskadera Željka Božića.

"Tada je bio konkurs za dete koje treba da se saplete i padne, za jedan domaći film. Imao sam znanje i predložili su mene. Tu je počela moja saga paralelnog učenja i snimanja", kaže Slaviša i ističe da su srpski kaskaderi generalno traženi.

"Treba biti požrtvovan i uraditi sve profesionalno, ali bez rizika, međutim, u ovom poslu on mora da postoji. Po svetskim standardima on je između pet i osam posto. Strah je takođe neminovan, ali je bitno da ne postoji panika, jer iz nje možete napraviti glupost", priča Ivanović, a detaljnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu koji sledi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poznati srpski kaskader: "Strah mora da postoji, ali nikako i panika"

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jul.2023

Hrabar srpski kaskader, Slaviša Ivanović, poznat po izvođenju nekih od najopasnijih scena na velikom platnu, govorio je za Prva TV.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.