Poznati pevač završio na sudu: Optužen za plagijarizam VIDEO

Izvor: B92, 01.Maj.2023, 08:23

Poznati pevač završio na sudu: Optužen za plagijarizam VIDEO

Britanski muzičar Ed Širan nedavno se našao na sudu zbog navoda za plagijarizam pesme "Let’s Get It On" muzičara Marvina Geja.

Poznati muzičar u utorak na sudu u Njujorku branio se nakon što je navodno plagirao tekst pesme za svoju baladu "Thinking Out Loud". Kako prenose mediji, tužbu pokreće jedan od saradnika muzičara Marvina Geja i koautora teksta "Let's Get It On", a optužba je izvorno podignuta 2017. godine.

U tužbi se navodi da su Širan i njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koautorka Ejmi kopirali uzlazni niz od četiri akorda i njegov ritam. Širan je na sudu izjavio da su on i koautorka u pisanju pesme bili nadahnuti ljubavlju između njegove bake i deke.

"Većina pop pesama može se preklapati preko većine pop pesama. Mogli biste preći sa pesme 'Let it Be' na pesmu 'No Woman, No Cry' i vratiti se natrag. Da sam učinio ono za što me optužujete, bio bih pravi idiot da stanem na binu pred 20.000 ljudi i pevam", objasnio je pjevač.

Podsećamo, Širan je već nekoliko puta optužen za plagijat, a u aprilu ove godine dobio je sudski spor u Velikoj Britaniji oko njegovog najvećeg hita "Shape of You". Bio je na suđenju nakon što je optužen da je kopirao pesmu malo poznatih tekstopisaca.

Zaključeno je da Širan ni namerno ni podsvesno nije kopirao njihovu pjesmu "Oh Why".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ed Širan pevao i svirao gitaru na sudu kao deo svog svedočenja u slučaju Marvin Gej za autorska prava

Izvor: Danas, 01.Maj.2023

Ed Širan odsvirao je progresiju akorda svoje hit pesme "Thinking Out Loud" i pevao na klupi za svedoke u saveznom sudu na Menhetnu prošlog četvrtka, tokom suđenja oko toga da li je kopirao klasik Marvina Geja "Let's Get it On", piše Gardijan.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.