Poznati muzičar optužio Kanjea Vesta za krađu: On je antisemit koji je mnogima naneo bol

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 14:00

Poznati muzičar optužio Kanjea Vesta za krađu: "On je antisemit koji je mnogima naneo bol"

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs" koja je izvedena uživo 1963. godine.

Ozborn je na društvenoj mreži X napisao da je prethodni zahtev Vesta za odobrenje da deo pomenute pesme uvrsti na svom albumu odbio, jer je "antisemit" koji je "mnogima naneo neizrecivu bol u srcu".

"Ne želim da se družim sa ovim čovekom", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodao je Ozborn čija je supruga, Šeron Ozborn nedavno za "Džuiš Hronikl" rekla da je judaizam njena jedina religija.

Vest se za sad nije oglasio povodom ovih optužbi.

Na ovonedeljnom jednosatnom događaju u Čikagu, Vest i Taj Dola Sajn premijerno su prikazali svoj zajednički projekat "Vultures". Album je prvobitno trebalo da izađe u decembru prošle godine, ali je, kako piše Gardijan, njegovo odlaganje tada objašnjeno time što američka pevačica Niki Minaž nije želela da Vestu da odobrenje da na album uvrsti njihovu pesmu.

"Što se tiče Kanjea: taj voz je napustio stanicu", rekla je Minaž dodajući da ne vidi razlog zbog kog bi ponovo objavila pesmu koja je prvi put izašla pre tri godine.

Krajem prošle godine, Vest se izvinio za svoje prethodne antisemitske komentare, koji su izazvali negodovanje i američkog predsednika Džozefa Bajdena, kao i Lige za borbu protiv klevete.

"Nije mi bila namera da povredim ili ponizim, i duboko se kajem zbog bola koji sam možda naneo", napisao je Vest na hebrejskom jeziku, na Instagramu tada. Vest je ranije odao počast rok bendu "Blek Sabat" u pesmi "Hell of Life" koja je inspirisana pesmom "Iron Man".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.