Poznata voditeljka na meti manijaka: Pripremio otmicu i ubistvo, pronašli mu užad u kući FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 07.Okt.2023, 16:15

Poznata voditeljka na meti manijaka: Pripremio otmicu i ubistvo, pronašli mu užad u kući FOTO/VIDEO

Otmica i ubistvo poznate britanske TV voditeljke Holi Vilogbi, kako veruje policija, bili su planirani za sledeću nedelju.

Policajci su navodno pronašli hloroform, vezice, povez za oči i užad za koje veruju da bi mogli da budu deo "kompleta za otmicu i vezivanje", donosi The Sun.

Gevin Plamb, 36-godišnji radniik obezbeđenja optužen da je planirao otmicu i ubistvo zvezde ITV-ove emisije "This Morning", nakon hapšenja u sredu već je izveden na sud, a policija sumnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je pokušao da regrutuje ubicu u SAD kako bi proveo svoj još uvek navodni sumanuti plan.

Plamb, inače otac dvoje dece optužen je za nagovaranje na počinjenje ubistva i podstrekivanje na otmicu. Na sudu je sada govorio samo kako bi potvrdio svoje ime, datum rođenja, adresu i gde je radio. Kako piše The Sun, inspektori su navodno pronašli razne sumnjive predmete u Plambovoj kući u Harlou, gde je i uhapšen u sredu uveče nakon dojave.

"U ovom slučaju, napravio je detaljne planove s drugom osobom za otmicu i ubistvo. Organizovao je letove i transfere za izvršenje ovih zlodela", iznela je na sudu tužiteljka Šefa Begam. Policija sumnja da je navodna zavera uključivala organiziranje putovanja čoveka koji živi u SAD, verovatno ubice, u Ujedinjeno Kraljevstvo za sledeću nedelje. Plambu je okružna sudija Kerolajn Džekson odbila puštanje uz kauciju i pojaviće se pred sudom u Čelmsfordu 3. novembra. Radio je u tržnom centru Pinnacles u Harlou nakon što je pre toga morao da da otkaz u Pizza Hutu i McDonald‘su zbog svoje težine. Pre pet godina pojavio se u prilogu BBC Newsa o mršavljenju, gde je priznao kako bi znao da popije po 17 litara Koka Kole nedeljno.

"Poslednji put sam izašao bez pomoći 2014. godine. Moja težina je uvek varirala. U jednom trenutku imao sam više od 220 kilograma, bila je to moja najveća težina. Kada su kilogrami počeli da se gomilaju, tada je moje mentalno zdravlje stvarno počelo da se urušava. To je začarani krug. Kad sam depresivan, jedem - a kad jedem, depresivan sam", ispričao je tada za BBC-jev Radio 5 Live Afternoon Edition.

Voditeljka "This Morning" 42-godišnja Holi pod danonoćnim je nadzorom otkako su se pojavili detalji o navodnoj zaveri, a policajci su smešteni ispred kuće u Londonu koju zvezda deli sa suprugom Denom Boldvinom i njihovo troje dece. ITV se takođe pridružio u pružanju sigurnosti i podrške, i čim su saznali promptno su sklonili Vilogbi iz emisije neposredno pre nego što će ona krenuti. Holi tek treba da da izjavu policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.