Potresna ispovest ćerke Brusa Vilisa: Samo da imamo više vremena...

Izvor: B92, 14.Dec.2023, 15:06

Potresna ispovest ćerke Brusa Vilisa: "Samo da imamo više vremena..."

Talula Vilis, ćerka Brusa Vilisa, govorila je o svom ocu, njegovoj demenciji i njegovom mentalnom zdravlju u velikom tekstu za časopis Vog (Vogue). Iako se godinama klonila medija, sada je ispričala kako se nosi sa očevom dijagnozom.

U intervjuu za pomenuti časopis, Talula se dotakla trenutka kada su ona i njena porodica saznali da Brus boluje od afazije, a potom i da je to samo simptom frontotemporalne demencije, zbog koje sve manje prepoznaje ljude oko sebe i što utiče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na njegove kognitivne sposobnosti i ponašanje.

Trenutak koji ju je rasplakao

Talula je najpre negirala očevu bolest, na šta nije ponosna, ali nije mogla da se nosi sa tim. U leto 2021. bila je na venčanju na kome je nevestin otac održao govor i tada je shvatila da to nikada neće doživeti.

"Odjednom sam shvatila da ovaj trenutak nikada neću doživeti, da moj otac neće držati govor mom venčanju. I bilo je poražavajuće. Ustala sam od stola, izašla i zaplakala", ispričala je.

Svaki put kada poseti svog oca, napravi što više fotografija, sve njegove glasovne poruke čuva na hard-disku i želi da napravi kolekciju svega što je vezano za njega kao uspomenu.

"Na sreću, demencija nije uticala na njegovo kretanje. Uvek ga mogu naći u kuhinji, dnevnoj sobi ili kancelariji. Nedavno sam u kancelariji pronašla komad papira na kome je napisao: Majkl Džordan. Volela bih da znam šta on misli. Za sada zna ko sam ja kad uđem u sobu", rekla je ona. Dodala je:

"Kada pričam o svom ocu, stalno idem iz sadašnjosti u prošlost, i to zato što još uvek imam nade. Uvek sam u sebi prepoznavala delove njegove ličnosti i znam da bismo se odlično slagali i bili neverovatno dobri prijatelji, samo da imamo više vremena."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.