Potpuni haos: Lav pobegao iz automobila i izazvao paniku među građanima

Izvor: B92, 30.Avg.2023, 09:26

Potpuni haos: Lav pobegao iz automobila i izazvao paniku među građanima

Odrasli lav pobegao je danas iz privatnog vozila usred gustog saobraćaja u južnom pakistanskom gradu Karačiju, izazvavši paniku među građanima.

Nakon dva sata ponovo je uhvaćen, saopštila je policija. Lava je prevozio njegov vlasnik kada je pobegao na glavnom putu u lučkom gradu u vreme najgušćeg saobraćaja, navodi se u saopštenju policije, prenosi Rojters.

"Naši timovi su odmah požurili na lice mesta. Hvala Bogu, niko više nije u opasnosti", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << inspektor za divlje životinje Muhtijar Somro Rojtersu, tokom akcije hvatanja lava.

Odbegli lav je neko vreme lutao putem, a zatim je ušao u podrum obližnje zgrade. U toj oblasti je bila velika saobraćajna gužva, uključujući vozila koja su prevozila medijske ekipe koje su izveštavale o incidentu. Odeljenje za divlje životinje saopštilo je da je lav odveden na njihovo imanje, jer je držanje lavova u stambenim zonama zabranjeno.

"Vlasnik lava je priveden i protiv njega će biti pokrenut postupak", saopštio je viši nadzornik policije Širaz Nazir. Držanje divljih mačaka kao kućnih ljubimaca nije neuobičajeno u Pakistanu, gde je poznato da bogati biznismeni upravljaju privatnim zoološkim vrtovima i ponekad koriste životinje za javne parade, piše Rojters.

Policija u Pakistanu je 2017. uhapsila čoveka koji je svog ljubimca lava poveo u noćnu vožnju ulicama Karačija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.