Potpuna ironija: Kejtlin Džener kritikuju zbog njenih transfobičnih stavova

Izvor: B92, 03.Maj.2021, 10:30

Potpuna ironija: Kejtlin Džener kritikuju zbog njenih transfobičnih stavova

Kejtlin Džener ne želi da se transrodne devojčice i devojke takmiče u ženskim sportovima jer su "biološki muškog pola" i internet nije ostao ravnodušan na tu izjavu.

Kejtlin Džener se suočava sa reakcijama trans-aktivista i saveznika, nakon što je trans-devojke nazvala "biološkim dečacima". Misli se da je time podržala antitrans predloge koji bi zabranjivali transrodnoj deci da igraju u sportskim timovima koji se podudaraju sa njihovim rodnim identitetom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Ovo je pitanje pravičnosti“, rekla je Kejtlin Džener, pa dodala:

"Zbog toga se protivim biološkim dečacima koji se u školi takmiče u ženskim sportovima. To jednostavno nije fer. I u našim školama moramo zaštititi ženski sport."

Kasnije u subotu, Kejtlin Džener je tvitnula da nije očekivala to pitanje, ali da je potpuno jasno koji su njeni stavovi.

Kejtlin Džener, koja se sama transžena i pre tranzicije je bila uspešan sportista, izjavila je ovo u trenutku talasa antitransrodnih zakona širom zemlje, od kojih su mnogi usredsređeni na transrodne mlade u sportu.

Od marta, Kampanja za ljudska prava izvestila je da postoje 192 zakona protiv LGBTK+ osoba koji su u razmatranju da se usvoje u državnim zakonodavstvima širom Sjedinjenih Država.

Od toga, rekordna 93 zakona direktno ciljaju transrodne osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.