Posle 75 godina pronađena tela švajcarskog bračnog para

Izvor: B92, 18.Jul.2017, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 75 godina pronađena tela švajcarskog bračnog para

Smrznuta tela švajcarskog para koji je nestao pre 75 godina u Alpima pronađena su u glečeru koji je počeo da se otapa, navode švajcarski mediji.

Marselin i Frensin Dumolin, roditelji sedmoro dece, odveli su krave na ispašu iznad svog sela Šanodlina u jugozapadnoj Švajcarskoj 15. avgusta 1942. godine.

”Ceo život smo ih tražili bez prestanka. Želeli smo da ih jednog dana sahranimo onako kako zaslužuju”, rekla je njihova najmlađa ćerka, danas sedamdesetpetogodišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Marselin Idri. – “Slobodno mogu da kažem da se posle 75 godina čekanja osećam malo mirnije.”

Policija kaže da je jedan radnik prošle nedelje pronašao dva beživotna tela u glečeru koji se nalazi na 2.615 metara visine.

DNK analizom utvrdili su da je u pitanju davno nestali par.

“Tela su im ležala jedno do drugog. Nosili su odeću iz perioda Drugog svetskog rata”, kaže Bernard Tšanen, direktor kompanije Glacijer 3000, koja održava žičare. – “Bila su savršeno očuvana i sve je bilo netaknuto. Verujemo da su upali u duboku pukotinu u kojoj su ostali decenijama. Kako se glečer sve više odvajao i topio, tela su se pokazala.”

Marselin je bio obućar i imao je 40 godina, a tridesetsedmogodišnja Frensin je bila učiteljica. Iza sebe su ostavili pet sinova i dve ćerke. Decu su razdvojili i smestili u druge porodice, a iako su živeli u istom regionu, s vremenom su postali stranci.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U glečeru pronađena tela para nestalog pre 75 godina

Izvor: N1 televizija, 19.Jul.2017, 09:26

Smrznuta tela dve osobe, za koje se pretpostavlja da su muž i žena nestali pre 75 godina, pronađena su u jednom glečeru u Švajcarskoj, pišu švajcarski mediji...Marselin i Fransin Dimulen nestali su na visini od 2.600 metara nakon što su u avgustu 1942. poterali svoje krave na ispašu u Alpima...Ovaj...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.