Polu Makartniju vraćena ukradena gitara posle više od 50 godina

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 10:05

Polu Makartniju vraćena ukradena gitara posle više od 50 godina

Bas gitara Hofner vraćena je Polu Makartniju posle više od 50 godina nakon što je ukradena, a nemački proizvođač Hofner potvrdio je autentičnost gitare

Potragu za gitarom pokrenuo je projekat Lost Bass prošle godine, a u utorak je student Ruajdri Gest podelio fotografiju tog instrumenta na platformi X. Gest je tvrdio da je nasledio gitaru i da je vraćena Makartniju.

Gitara Hofner u obliku violine nestala je otprilike u vreme kada su se Bitlsi razišli, ali se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada ponovo pojavila nakon globalne potrage, objavio je Gardijan. Makartni je kupio gitaru 1961. godine za 30 funti, što je ekvivalentno sa oko 800 funti po današnjim cenama, i bila je navodno njegova omiljena gitara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Polu Makartniju vraćena ukradena bas gitara poslije više od 50 godina

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2024

LONDON - Bas gitara Hofner vraćena je Polu Makartniju poslije više od 50 godina nakon što je ukradena, a njemački proizvođač Hofner potvrdio je autentičnost gitare.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.