Policajci, bojkotujte Bijonse

Izvor: B92, 19.Feb.2016, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Policajci, bojkotujte Bijonse"

Šef Bratskog reda policije u Majamiju pozvao je sve policajce u Americi da bojkotuju predstojeću turneju Bijonse, zbog njenog “uvredljivog” spota.

U zvaničnom saopštenju Havijer Ortiz optužuje pevačicu da pokušava da “podeli Amerikance promovišući ‘Crne pantere’ i antipolicijsku poruku”.

Šef kaže da je bio jedan od “desetina hiljada pripadnika policije koji nisu gledali polufinale Superboula u znak poštovanja prema profesiji”, ali da su “greškom” >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << videli spot “Formation” na televiziji.

On poziva sve članove sindikata da se pridruže bojkotu svih pevačicinih koncerata.

Ipak, nije jasno da li to znači da će policajci odbiti da pružaju obezbeđenje koncerata, ili da jednostavno neće kupovati karte.

Militantna organizacija "Crni panteri", koja je odbacila nenasilne ideale Martina Lutera Kinga, pre 50 godina osnovana je kako bi štitila Afroamerikance od nasilja belog čoveka i ulazila je u žestoke obračune s policijom.

Grupa je osnovana u Oklandu oko 64 kilometra od stadiona Santa Klara na kom je Bijonse nastupala tokom polufinala Superboula.

U jednom trenutku, pevačica i njene igračice podigle su pesnice u vazduh oponašaljući pozdrav "Crnih pantera".

Ona u novoj pesmi "Formation" govori o pokretu “Black Lives Matter” koji je rasplamsao strasti u Americi, nakon mnogih ubistava ljudi tamnije boje kože od policije.

U spotu peva na krovu policijskog automobila dopola uronjenom u vodu u Nju Orleansu, što je jasna aluzija na uragan Katrina, koji je najviše štete naneo upravo crnoj zajednici 2005.

Kako piše “Nju saut negres”, Bijonse u svom spotu “postaje svaka crna južnjakinja prolazeći kroz vreme, klase i prostor”.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šef policije: Policajci, bojkotujte Bijonse

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Feb.2016

Šef Bratskog reda policije u Majamiju pozvao je sve policajce u Americi da bojkotuju predstojeću turneju Bijonse, zbog njenog “uvredljivog” spota...U zvaničnom saopštenju Havijer Ortiz optužuje pevačicu da pokušava da “deli Amerikance promovišući ‘Crne pantere’ i antipolicijsku poruku”...Šef...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.