Polanski ponovo na udaru medija: Pojavila se i treća žena

Izvor: B92, 16.Avg.2017, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polanski ponovo na udaru medija: Pojavila se i treća žena

Treća žena optužila je režisera Romana Polanskog za seksualno zlostavljanje sedamdesetih godina.

Identifikovana samo kao Robin, na održanoj konferenciji u Los Anđelesu rekla je da je bila žrtva selsualnog uznemiravanja 1973. godine, kada je imala 16. godina.

Čitajući pripremljen govor, Robin je rekla da je prijateljima ispričala o napadu dan kasnije, piše Independent.

"Razlog zašto sam to krila jeste taj što nisam želela da moj otac uradi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nešto što bi ga koštalo zatvora čitav život“.

Odlučila je da se obrati javnosti jer ju je mogućnost da bude oslobođen optužbi zbog prethodnog silovanja razbesnela, rekla je.

Polanski je ranije priznao da je silovao Samantu Gejmer kao trinaestogodišnjakinju 1977. godine, nakon čega je pobegao iz Amerike. Gejmer je u februaru izjavila da mu oprašta.

"Polanski se izvinio. Opraštam mu. Znam da mu je žao i da nije imao nameru da me povredi. Priznao je da je to učinio, a ja ne želim da nosim bes u sebi", rekla je Gejmerova.

Robin Polanskog ne može da tuži za silovanje, jer je slučaj zastareo, ali je mogla da svedoči u slučaju Gejmerova, koja nije jedina žena koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje.

Britanska glumica Šarlot Luis 2010. godine ispričala je da je imala slična iskustva kao šesnaestogodišnjakinja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.