Spisak koji je čekao ceo svet: Na njemu predsednici SAD, direktor CIA, slavni naučnik

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 09:54

Spisak koji je čekao ceo svet: Na njemu predsednici SAD, direktor CIA, slavni naučnik

Veliki broj sudskih dokumenata koji identifikuju osobe povezane sa ozloglašenim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstinom objavljene su tokom jučerašnjeg dana.

Imena nekih od osoba koje se pominju u spisima iliti dokumentima već su objavljena jer bi se mogla dovesti u vezu sa intervjuima koje su ti ljudi dali medijima. Među njima su i imena sobarica koje su čistile Epstinovo imanje na njegovom privatnom ostrvu.

Međutim, ono što sve zanima jeste ko se od poznatih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << našao na istoimenom spisku.

Princ Endru, vojvoda od Jorka, bivši predsednici Sjedinjenih Američkih Država Bil Klinton i Donald Tramp, pokojni "kralj popa" Majkl Džekson i američki mađioničar i iluzionista Dejvid Koperfild. kao i Stiven Hoking. Takođe, Kevin Spejsi, nekadašnji vođa Demokratske partije u Senatu Džordž Mičel, Noam Čomski, Vudi Alen, direktor CIA Vilijam Berns, nekadašnja savetnice u Beloj kući Ketrin Rumler, bivši premijer Ehud Barak, Torbjorn Jagland pominju se u dokumentima koji su objavljeni po nalogu savezne sudije Lorete Preske.

Naime, to što se nečije ime pojavljuje u pomenutim sudskim spisima ne znači da su te osobe optužene za bilo kakva krivična dela.

U dokumentima se navodi da je Maksvel rekla da je princ Endrju posetio Epstajnovo ostrvo na američkim Devičanskim ostrvima.

"Da li ste bili prisutni kada je princ Endru posetio ostrvo?", pitali su advokati Maksvelove. Ona je odgovorila potvrdno, ali je rekla da se seća samo jedne posete princa.

"Tada nije bilo devojaka na ostrvu. Ni devojke, ni žene, osim osoblja koje je radilo na ostrvu", dodala je Maksvelova.

Johana Sjoberg, jedna od devojaka koje je Maksvelova dovela Epstinu da ispuni njegove seksualne zahteve, rekla je tokom suđenja da je Epstin jednom rekao da Bil Klinton "uživa u mladim devojkama". Jasno je da je Klinton negirao navode i sve što ga povezuje sa ozloglašenim Epstinom. Pored Klintona, Johana je navela i da je Majkl Džekson posetio njegovu kuću u gradu Palm Bič, kao i da je jednom srela mađioničara Dejvida Koperfilda.

Sjobergova je rekla da nikada nije masirala Džeksona i da je Koperfild jednom večerao kod Epstina. Sjobergova je rekla da je stekla utisak da su Koperfild i Epstin prijatelji, ali i da ju je Koperfild jednom pitao da li je svesna da su neke devojke dobile novac da regrutuju i pronađu još devojaka.

Pored njih, u dokumentima se spominje i bivši američki predsednik Donald Tramp. U tim dokumentima se ne tereti za bilo kakva krivična dela ili prekršaje, a Sjobergova je rekla da su ona i Epstin jednom otišli ​​u jedan od Trampovih kazina u Atlantik Sitiju nakon što njegov avion nije mogao da sleti u Njujork zbog lošeg vremena. Sjobergova je rekla da nije masirala Trampa.

Sjobergova je takođe opisala i svoj prvi susret sa princom Endruom. Kako je navela, ona je tada sela princu u krilo dobrovoljno, nakon čega ju je on milovao po grudima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.