Pojavila se na crvenom tepihu na filmskom festivalu, dobila priznanje, a nije glumica FOTO

Izvor: B92, 06.Sep.2020, 16:02

Pojavila se na crvenom tepihu na filmskom festivalu, dobila priznanje, a nije glumica FOTO

Medicinska sestra iz bolnice u Milanu, čije je lice postalo simbol borbe protiv kovida 19, Alesia Bonari, proglašena je za ličnost godine, a primila je nagradu na Filmskom festivalu u Veneciji.

Fotografiju je mlada medicinske sestre, 23 godine, objavila je u martu, na vrhuncu pandemije kovida 19, na kome se vidi lice sa podlivima i puno modrica od dugotrajnog nošenja zaštitne maske nakon maratonske smene u bolnici gde je lečila obolele od koronavuirusa.

"Molim sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji ovo pročitaju da ne upropaste napore koje činimo, da budu altruisti i da ostanu kod kuce da bismo zaštitili najslabije", napisala je ona tada ispod fotografije.

Njen post na Instagamu je podeljen nekoliko stotina hiljada puta u celome svetu, a lice mlade bolničarke sa modricama postalo je simbol onih koji se bore protiv kovida 19.

Alesia Bonari je kao specijalni gost na Filmskom Festivalu u Veneciji prošetala crvenim tepihom, primila nagradu i jos jednom apelovala da budemo altruisti.

"I mi mladi možemo da se razbolimo od koronavirusa i što je još gore možemo da zarazimo druge", rekla je ona tada a zatim požurila kući "jer mora da radi".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.