Pogrešno perete voće

Izvor: Domino Magazin, 24.Mar.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogrešno perete voće

Evo kako da se rešite pesticida na najbolji način

Proleće je tu, a to znači da počinje sezona svežeg voća i povrća. Ali na jednu stvar bi posebno trebalo da obratite pažnju. Pranje. Zbog opasnih pesticida koji se u velikoj meri koriste.

Neki mogu da se uklone običnim pranjem, ali neki baš i ne. Ovo bi trebalo da znate.

Perite voće i povrće ispod tekuće vode najmanje 30 sekundi, a najbolje čitav minut. Ako je voće ili povrće čvrsto, poput jabuke >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << ili šargarepe obavezno koristite četku za pranje. to će vam pomoći da izgrebete više otrova iz kore. Ako je moguće uklonite spoljašnje slojeve u kojima je najviše pesticida. Recimo kod kupusa. Ako za kuvanje koristite koru koja je inače nejestiva, poput limunove, uvek kupite organski proizvod.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.