Pogledajte kako mužjak bogomoljke nastavlja s parenjem bez glave

Izvor: B92, 17.Nov.2017, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte kako mužjak bogomoljke nastavlja s parenjem bez glave

Bogomoljke su široko poznate po svojoj osobini da mužjacima otkidaju glave nakon parenja. Ipak, primerku sa priloženog snimka takva "sitnica" očigledno nije stala na put.

Na Jutjub kanalu Deep Look objavljen je video-snimak na kojem se može videti kako mužjak nakon dekapitacije nastavlja da se pari sa ženkom.

Narator Loren Somer ističe da njegovo telo nastavlja da se pomera poput zombija ili mašine, sve dok ne oplodi ženku.

Somer objašnjava da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uzrok ove neobične pojave krije u nervima koji su smešteni u abdomenu mužjaka, što znači da gubitak glave ne predstavlja veliki problem za nastavljanje čina kopulacije.

Ona takođe dodaje da se u ovakvim slučajevima bizarnim spletom okolnosti ponekad dešava da mužjaci koji uginu na ovaj način oplode više jajašaca od mužjaka koji prežive.

PAŽNJA: Video sadrži uznemirujući sadržaj!

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.