Pogledajte Mars u 1.3 milijardi piksela

Izvor: B92, 20.Jun.2013, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte Mars u 1.3 milijardi piksela

NASA je objavila interaktivnu panoramsku fotografiju sa Marsa iz perspektive rovera Kjuriositi koja u punoj rezoluciji ima 1.3 milijardi piksela.

U pitanju je zapravo kompilacija koju čini 900 fotografija koje je rover načinio dok je bio parkiran u regionu nazvanom Roknest tokom oktobra i novembra 2012. godine.

Spojene zajedno, fotografije stvaraju utisak kao da ste lično na Marsu sa roverom.

Rover Kjuriositi uskoro ulazi u drugu fazu svog života na Marsu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nakon što je šest meseci bio parkiran na jednom mestu, on će uskoro krenuti na put dugačak skoro 10 kilometara do planine Šarp koja predstavlja primarnu destinaciju misije.

Pogledajte interaktivnu panoramsku fotografiju

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogledajte Mars u 1.3 milijardi piksela

Izvor: B92, 20.Jun.2013

NASA je objavila interaktivnu panoramsku fotografiju sa Marsa iz perspektive rovera Kjuriositi koja u punoj rezoluciji ima 1.3 milijardi piksela...U pitanju je zapravo kompilacija koju čini 900 fotografija koje je rover načinio dok je bio parkiran u regionu nazvanom Roknest tokom oktobra i novembra...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.