Pobedite darvinizam u krevetu

Izvor: B92, 16.Feb.2012, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobedite darvinizam u krevetu

Možete zahvaliti svojim precima na tome što zimi nemate seksa koliko biste želeli, jer kako bi sačuvali što više kalorija kada je bilo najmanje hrane, razvili su stanje hibrenacije, ili prosto rečeno - štednje.

A u štednju su uračunali i seks...

Imitirajte leto

Trik je u tome da prevarite telo da pomisli kako je još uvek leto. Investirajte u lampu ili štedljivu sijalicu sa plavim svetlom (npr. Eglo lampa/lampelusteri.rs, 4850 din), jer su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u studiji objavljenoj u Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism otkrili da plavo svetlo resetuje cirkadijalni ritam tela da pomisli kako je napolju divan sunčan dan.

Cirkadijalni ritam je biološki dnevni ritam na koji je naviknuto naše telo i u mozgu reguliše proizvodnju hormona, deluje na srce, jetru, želudac i druge organe, a podržava i pravilno funkcionisanje čitavog organizma. Još jednostavnija metoda je da skinete BluWave aplikacuju na svoj iPhone i opustite se kao na plaži.

Izbegavajte alkohol

U studiji objavljenoj u American Journal of Physiology utvrđeno je da alkohol utiče na telesni časovnik i dodatno smanjuje nivoe energije, a to vam najmanje treba u situaciji kad već padate u svoj zimski san. Umesto pića, naučnici preporučuju da pojedete ribu, belo meso, jer su ove namirnice bogate seratoninom, koji je zimi na najnižem nivou.

Smanjite kilograme

U periodu slava i praznika muškarci dobiju najmanje 2 kg više, pogotovo što je zima i potrebe za hranom su veće. Istraživanja Univerziteta Djuk dokazala su da se muškarcima smanjuje libido sa povećanjem telesne težine.

Zato vodite računa, bar smanjite unos slatkiša i nemojte pomoću njih dizati energiju, jer istraživanja pokazuju da upravo slatkiši trenutno obaraju nivo testosterona, što vam uopšte ne ide u korist.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.