Pljunuli je na radnom mestu, preminula od koronavirusa

Izvor: B92, 12.Maj.2020, 17:44

Pljunuli je na radnom mestu, preminula od koronavirusa

Prodavačica putnih karata umrla je od posledica koronavirusa nakon što su je pljunuli dok je bila na radnom mestu.

Beli Mužinga radila je u martu na stanici u jugozapadnom Londonu, kada ju je neko pljunuo i zakašljao se u nju i koleginicu. Nekoliko dana posle tog napada obe žene su se razbolele od virusa.

Mužinga, koja je imala istoriju respiratornih problema, primljena je u bolnicu Barnet i stavljena je na ventilator, ali je nažalost preminula, navodi Gardijan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sindikat je u toku istrage izveštavao o incidentu železničkom inspektoratu, bezbednosnom ogranku Kancelarije za drumski i železnički saobraćaj.

"Nedavno je najavljeno da će 60.000 funti biti isplaćeno preživelim zdravstvenim radnicima koji umiru usled pandemije. Naše je mišljenje da ovu nadoknadu treba proširiti i na porodice svih radnika koji su u opasnosti pokušavajući da održe našu zemlju i vitalne službe", rekao je Manuel Kortez, generalni sekretar sindikata radnika železnice.

"Naša železnička industrija mora da ozbiljno shvati koji se zadaci smatraju 'ključnim' i da mora zaštititi sve naše članove i putnike", smatra Kortez, a prenosi Gardijan.

Britanska saobraćajna policija pokrenula je istragu o incidentu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MUŠKARAC ZARAŽEN KORONOM PLJUNUO NA RADNICU ŽELEZNICE: Namerno se zakašljao u nju, preminula je posle 2 nedelje (VIDEO)

Izvor: Kurir, 13.Maj.2020, 13:56

Radnica britanskih železnica preminula je od novog koronavirusa nakon što je na nju pljunula nepoznata osoba dok je radila na stanici Viktorija u Londonu, saopštio je sindikat Udruženja radnika u saobraćaju (TSSA).

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.