Plavi patlidžan na dalmatinski način

Izvor: Domino Magazin, 27.Nov.2013, 04:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plavi patlidžan na dalmatinski način

Viljuškom po ex-YU: Tradicionalna jevrejska kuhinja

Potrebna su: 4 patlidžana, 4 paradajza, glavica belog luka i ulje za prženje

Patlidžane očistite i isecite na kolutove (mogu se prvo posoliti, poklopiti  da malo odstoje i puste sok; ocediti). Zatim ih pržiti na vrelom ulju. Pržene kolutove poređati na tanjir. Zatim, iseći paradajz na kolutove i propržiti u istom ulju; staviti ih preko patlidžana. Iseckati četiri do šest čenova belog luka i propržiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << na tom ulju i sipati preko paradajza. Potom se posoli, pobiberi i prelije ostatkom ulja u kome je prženo. Služi se hladno.

Viljuškom po ex-YU:

Tradicionalna jevrejska kuhinja



Piše Milica Mihailović

Uređuje

Mika Dajmak

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.