Plastiki - Reciklirani brod

Izvor: Domino Magazin, 01.Mar.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plastiki - Reciklirani brod

Od plastičnih boca i aluminijumskih konzervi

David de Rothschild je Englez koga mnogo pogađa ekološka situacija u svetu. Zato je odlučio da napravi ovaj reciklirani brod kojim će ljudima poručiti da je krajnje vreme da se saberemo i promenimo naše navike koje uništavaju Zemlju.

Za izgradnju planira da iskoristi 12.000 starih PET flaša, kao i bačene aluminijumske konzerve. Za pokretanje će biti zadužena energija skupljena solarnim panelima. Brod će čak imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << i malenu organsku farmu koja će njegovim ukućanima obezbediti hranu. Ideja je da brod Plastiki obiđe ceo svet, od Amerike do Australije i edukuje ljude o održivom razvoju, ekologiji i reciklaži. Supish!

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.