Plaćamo njihovo prokleto obrazovanje, hajde da ih iskoristimo VIDEO

Izvor: B92, 19.Feb.2020, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Plaćamo njihovo prokleto obrazovanje, hajde da ih iskoristimo" VIDEO

Poznati holivudski glumac odlučio je da pošalje video-poruku svetu. Rasel Krou želi da podigne svest o korišćenju fosilnih goriva, odnosno o tome koliko loše to utiče na našu planetu.

"Postoji samo jedan način da se izborimo sa klimatskim porukama, a to je da odustanemo od fosilnih goriva, i da se cela zemlja i ekonomija baziraju na obnovljivim izvorima energije", rekao je Krou u svojoj video-poruci.

"Ako ne odbacimo fosilna goriva kao društvo, onda će ekstremne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << promene u klimi da nastave da se dešavaju. Moramo da se fokusiramo na velike odluke, na srž problema", dodao je.

"Sve ovo mogu da potvrde veliki naučni umovi, samo ih pitajte. Već plaćamo porez za njihovo prokleto obrazovanje, hajde bar da ga iskoristimo. Vreme je da se krene u akciju", zaključio je Krou.

Rasel Krou je poznat po filmovima i nagradama kao što su "Gladijator" (nagrada Oskar), "Blistavi um" (nagrade Zlatni globus, BAFTA), "Robin Hud", "Voz u 3:10 za Jumu", i po mnogim drugim filmovima.

Rodio se na Novom Zelandu, pa nije ni čudo što je osetio potrebu da kaže nešto povodom klimatskih promena, verovatno je povod za to bio i požar u Australiji, koji je zahvatio i deo njegovog imanja u Novom Južnom Velsu.

Ova video-poruka emitovana je tokom koncerta Fire Fight Australia, održanog u Sidneju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.