Pitali su Momu Kapora šta je život, ispričao je priču koju ćete zauvek pamtiti

Izvor: Piplmetar.rs, 22.Avg.2017, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitali su Momu Kapora šta je život, ispričao je priču koju ćete zauvek pamtiti

Pitali su Momu Kapora šta je suština života, a on je ispričao lepu priču o tome šta je duhovno bogatstvo.
– Osim onoga što nosite u glavi i umete rukama, ne posedujete ništa. Nema posedovanja – rekao je i nastavio:
– Igrali smo se neko vreme na zemlji, trudili se da igra bude fer-plej i otišli. Mi koji nemamo ništa, umiremo lakše i bez žaljenja. Zamislite kako je Rokfeleru teško da umre, a kako je to lako piljaru sa Čubure. To je moja filozofija života.
Kapor >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << je svojevremeno govorio da mu materijalne stvari ništa ne znače.
– Nisam skupljač ni posednik. Devizni ulog mi nije zarobljen u banci, jer je ostao širom sveta, kod raznih kelnera. Drži me osećaj da bilo kad, na bilo kom delu sveta, ono osnovno za život mogu ponovo da stvorim.

Molimo da, ako vam se sviđa tekst, lajkujete i podelite na društvenim mrežama. Pišemo originalne priče za vas, ali nam ih mnogi portali uzmu i ne potpišu nas. Mi smo mala porodična radionica vesti i zanimljivih sadržaja i posebno ih kreiramo za vas. Tebe. Živimo od vas koji čitate ono što pišemo. ALi stvarno. Hvala.

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.