Pingvin na lečenju na Novom Zelandu

Izvor: B92, 27.Jun.2011, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pingvin na lečenju na Novom Zelandu

Pingvin sa Antartika koji je zalutao na plažu na Novom Zelandu, gde je jeo pesak umesto snega, oporavlja se pošto je lečen metodom iz humane medicine - endoskopijom.

Carskom pingvinu, inače najvećem od svih vrsta pingvina, za oporavak će biti potrebni meseci, kažu lekari koji su lečili pingvina nazvanog Srećne noge.

Lekari su isprali pingvinov stomak od peska koji je jeo misleći da je sneg. Pingvini jedu sneg umesto da piju vodu. Portparolka zoo vrta u Velingtonu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kejt Bejker (Kate Baker) rekla je da pingvin već jede premaz od ribe.

Srećne noge su primećene na plaži prošle nedelje, što nije uobičajeno za carske pingvine koji ceo život provode oko Antarktika i retko se sreću s ljudima.

Zvaničnik za očuvanje vrsta Piter Simpson rekao je da će pingvin ostati na oporavku u zoo vrtu u Velingtonu tri meseca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zalutali pingvin na endoskopiji (Video)

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2011

VELINGTON - Pingvin sa Antartika koji je zalutao na plažu na Novom Zelandu, gdje je jeo pijesak umjesto snijega, oporavlja se pošto je lječen metodom iz humane medicine - endoskopijom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.