Pijani vozači će morati da rade u mrtvačnici

Izvor: B92, 12.Apr.2016, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijani vozači će morati da rade u mrtvačnici

Svake godine tokom tradicionalnog jednonedeljnog odmora za Novu godinu Tajland se suočava s velikim brojem saobraćajnih nesreća zbog pijanih vozača. Zbog toga tajlandske vlasti sada planiraju da vozačima koji su u pijanom stanju izazvali saobraćajne nesreće odrede kaznu da rade u bolničkim mrtvačnicama kako bi bolje sagledali svoju neodgovornost na putevima.

Inače, Tajland je druga zemlja po broju udesa za vreme praznika tokom kojih, u proseku na svaki sat, poginu dve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili tri osobe i bude povređeno i do 160 osoba.

"Vozači koje budu osuđeni na kaznu zbog saobraćajnih nesreća biće upućeni u bolničke mrtvačnice na rad", izjavio je jedan tajlandski zvaničnik.

"To je strategija da se takvi vozači uplaše da sednu za volan u pijanom stanju, jer mogu i sami da završe u mrtvačnici. Cilj te mere je da se ljudi odvrate i obeshrabre od takvog ponašanja", rekao je taj zvaničnik i dodao da bi takva kazna imala više efekta nego društveno koristan rad u parkovima ili bibliotekama.

Prema njegovim rečima, kažnjeni vozači bi trebalo da "uvide i fizičke i mentalne posledice". "U mrtvačnici će raditi na sređivanju i transportu leševa, kako bi to bolje razumeli i postali savesniji i tako bezbednije vozili", dodao je tajlandski zvaničnik.

foto: flickr.com/david sledge

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.