Pijani medicinski tehničar trovao pacijente: Ubio dvoje ljudi

Izvor: B92, 15.Maj.2023, 12:22

Pijani medicinski tehničar trovao pacijente: Ubio dvoje ljudi

Mario G., medicinski tehničar u klinici Rekts der Isar u Minhenu, osuđen je na doživotni zatvor za ubistvo dve i pokušaj ubistva tri osobe.

Medicinski tehničar Mario G. iz Minhena osuđen je na doživotni zatvor nakon što se otkrilo da je sedirao nemirne pacijente, a sve je to radio kako ne bi imao posla sa njima tokom smene i kako bi mogao da odmara. Zbog njegovih postupaka dvoje pacijenata je umrlo, a troje je jedva preživelo.

"Nisam hteo nikoga da ubijem, jako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mi je žao zbog svega. Ali da, bio sam mamuran", rekao je Mario G. na početku suđenja, dodavši: "Za mene su postojale samo dve dnevne rutine. Slaviti ili raditi".

Na slobodan dan popio bi do tri boce votke i 20 do 25 piva, a dnevno je na alkohol trošio 150 evra. U skladu s time, ujutro se borio sa priličnim mamurlukom, nije hteo da se brine za svoje pacijente, pa je čak starijim građanima koji su tek operisani davao ozbiljnije lekove kako bi bili mirni. Na dužnosti je dremao "svake treće smene".

Rekao je da ga nikad nisu pozvali na razgovor kako bi ga ispitali o nemaru. Kako je sve izašlo na videlo? Jedan od njegovih pacijenata je preživeo. Hansu Magnusu ubrizgao je teške sedative dijazepam i lorazepam jer je "mokrio pelene" i bio "noću nemiran".

Kada se Hansovo stanje pogoršalo, hitno je prebačen na odeljenje intenzivne nege. Nakon ovog slučaja razotkriven je. Lekari su povezali nekoliko hitnih slučajeva koji su poslednjih nedelja vraćeni s postoperativnog oporavka na odeljenje intenzivne nege. Utvrđeno je da je u svakom slučaju dežuran bio medicinski tehničar Mario G. koji je pacijentima davao heparin, lek za razređivanje krvi, a ponekad čak i adrenalin. Odao ga je upravo nestanak adrenalina sa postoperativnog odeljenja, piše Zidojče cajtung.

U pritvoru je od novembra 2020. godine.

Mario G. je otvoreno priznao svoje postupke, izvinivši se prvog i poslednjeg dana suđenja, ali u završnom obraćanju sudu izjavio je i da ga nije bilo briga hoće li nekoga ubiti ili povrediti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.