Pevala na parkinzima i ispred marketa: Neverovatan početak karijere Lejdi Gage VIDEO

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 08:04

Pevala na parkinzima i ispred marketa: Neverovatan početak karijere Lejdi Gage VIDEO

Dugo se borila za karijeru kakvu ima danas i naporno radila

Pevačica Lejdi Gaga ostvarila je veliki uspeh i sada je jedna od najpopularnijih pevačica na planeti, sa vrtoglavim sumama zarade. Ipak, nije joj sve u karijeri išlo lako - naprotiv. Njeni počeci bili su vrlo teški i naporni, o čemu je i sama govorila u par navrata.

Najpre, mnoge diskografske kuće nisu htele da sarađuju sa Lejdi Gagom, kao razlog navodeći da je "previše uvrnuta". Tako je Gaga nailazila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na mnoga odbijanja, a kada je naposletku objavila svoj prvi album "The Fame" 2008. godine, nastupala je gde god bi je pozvali.

Ona nije puno marila za mesto gde će nastupati, već je samo želela da na svaki način dopre do publike. Tako je krčila sebi put pevajući ispred Ikee, supermarketa, ispred prodavnica odeće, na izboru za mis kupaćeg kostima, ispred akva-parkova, u malim,noćnim klubovima sa lošim ozvučenjem itd. Sada su na društvenim mrežama ponovo isplivali snimci sa samog početka karijere Lejdi Gage, a pojedini korisnici istih su u neverici.

Tek nakon godinu dana, album "The Fame" je postao zapažen, a tri pesme su se posebno izdvojile, odnsno postale planetarni hitovi - "Poker face", "Just dance" i "Paparazzi".

Gaga je i sama jednom prilikom izjavila da je za svoj vrtoglavi uspeh sama zaslužna, kao i da niko nije verovao u nju kada je uplovila u svet šubiznisa.

"Na početku karijere morala sam mnogo da se borim. Odbijale su me mnoge diskografske kuće, govorili su mi da sam previše uvrnuta. Prošla sam kroz veliku borbu da bih došla do ovoga što sam danas. Pisala sam pesmu za pesmom dok konačno nije došao hit "Just dance". Godinu dana sam lila znoj i krv, nisam spavala uopšte, iz autobusa sam ulazila pravo u klub i tako iz noći u noć... Niko nije verovao u mene. Ali, trud se na kraju isplatio", pričala je Gaga, danas jedna od najtraženijih pevačica.

Lejdi Gaga je do sada izdala šest studijskih albuma, prodatih u više od 125 miliona primeraka. Dobinica je najprestižnijih muzičkih nagrada uključujući i 12 Gremi nagrada. Pored Šer i Barbare Strejsend jedina je američka javna ličnost koja se može pohvaliti Oskarom i Zlatnim Globusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.