Pevač uhapšen u Saudijskoj Arabiji zbog zabranjenog pokreta VIDEO

Izvor: B92, 14.Avg.2017, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pevač uhapšen u Saudijskoj Arabiji zbog zabranjenog pokreta VIDEO

Popularni pevač i TV voditelj iz Saudijske Arabije Abdalah al Šahani uhapšen je zbog zabranjenog plesa koji je izveo na koncertu u svojoj zemlji.

Abdalah je nastupao na muzičkom festivalu u Taifu prošlog vikenda kada je na bini izveo "dabbing“, zabranjeni plesni pokret koji se povezuje sa marihuanom i drugim narkoticima.

Reč je o pokretu koji je u svet muzike prvi uveo reper Skipa da Flipa 2014. godine i tumači se kao oponašanje iskašljavanja u ruku i dodavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << džointa drugoj osobi.

Pevač je uhapšen nakon što su se snimci njegovog plesa pojavili na internetu. Još je nepoznato da li je optužen za krivično delo.

Ministarstvo je nedavno objavilo da se ovaj pokret, predstavljen na posteru, zabranjuje. Zabranom su želeli da ukažu da opasnost pokreta po mlade ljude i društvo upozoravajući na podražavanje.

Pevač se javno, putem Tvitera, izvinio za svoj postupak.

"Izvinjavam se vladi i svojoj publici zbog nenamernog i spontanog plesnog pokreta na festivalu. Molim vas da prihvatite moje izvinjenje.“

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.