Petnička konferencija Korak u nauku

Izvor: B92, 26.Nov.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petnička konferencija "Korak u nauku"

U četvrtak, 27. novembra počinje Sedma godišnja konferencija polaznika Istraživačke stanice Petnica "Korak u nauku". Ova manifestacija je tradicionalno završni događaj celogodišnjeg ciklusa seminara koji Petnica organizuje za nadarene srednjoškolce koji su posebno motivisani za naučno-istraživački rad i učenje kroz istraživanje.

Učesnici ove konferencije su tokom godine učestvovali na različitim programima u Istraživačkoj stanici gde su samostalno realizovali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istraživački projekat u nekoj od petnaest naučnih disciplina. Na konferenciji će u formi postera i usmenih izlaganja biti predstavljeno 65 radova u čijoj je izradi učestvovalo 95 srednjoškolaca. Sem polaznika, kao gosti Konferencije će učestvovati i stručni saradnici, i predstavnici sponzora i državnih institucija koje pomažu rad Istraživačke stanice.

Konferenciju će otvoriti Ministar nauke i tehnološkog razvoja, Božidar Đelić.

Tokom godine Petnica organizuje skoro 150 višednevnih seminara uglavnom za učenike srednje škole i njihove nastavnike. Od kako je Istraživačka stanica počela sa radom 1982. godine, ove seminare je pohađalo više od 50.000 učenika, studenata i nastavnika iz Srbije i zemalja u okruženju. Svi oni na seminare dolaze zbog želje da sami najviše učine za sopstveno obrazovanje i da u stimulativnom okruženju napreduju na onaj način i onom brzinom koji im najviše odgovaraju. Učenici koji pohađaju redovne seminare imaju za cilj da tokom godine prođu sve etape istraživačkog rada počevši od traganja za pravom temom do prezentacije rada na Konferenciji. Ova manifestacije je jedina pan-disciplinarna naučna konferencija za srednjoškolce u Evropi.

Više informacija o Konferenciji i Petnici možete naći na Web sajtu http://konferencija.petnica.rs.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.