Pentagon ima plan borbe protiv zombija

Izvor: B92, 15.Maj.2014, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon ima plan borbe protiv zombija

Verovatno ste već čuli za strahovanja od invazije zombija, ali u nekom filmu. Da li ste znali, međutim, da Pentagon ima plan da "sačuva svetost ljudskog života" od "probuđenih" mrtvaca?

CONOP 8888 dokument, koji je objavio Foreign Policy magazin, predstavlja strategiju borbe protiv raznih zombija.

U dokumentu se, između ostalog, navode podaci o takozvanim "kokoškama zombijima".

"Iako zvuči smešno, ovo je jedina vrsta zombija koja dokazano postoji", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piše u planu.

"Oni se javljaju kada stare kokoške koje više ne mogu da legu jaja, bivaju eutanazirane ugljen monoksidom i zakopane, ali uspeju da ponovo izađu na površinu", piše u CONOP 888.

Druge mogućnosti koje ovaj plan navodu je i napad zombija nastali usled dejstva crne magije, pa i zombija vegetarijanaca koji ne predstavljaju pretnju ljudima. Dokument ne isključuje ni postojanje zombija iz svemira.

U izveštaju stoji da je "plan u početku bio šaljiv", ali da je nastao nakon što su vojni stratezi u Omahi (Nebraska) poželeli da imaju scenario prema kom će se boriti sa vanrednim stanjem u celoj državi.

Oni su stvorili plan napada zombija, u kom je čak opisano kako će civili biti trenirani za preživljavanje u postapokaliptičnom svetu.

"Dokument je samo vid obuke za studente, koji treba da nauče osnovne koncepte vojne strategije u fiktivnim scenarijima", objasnila je kapetan mornarice SAD Pamela Kunc.

"Ovaj dokument nije američki strateški komandni plan".

CONPLAN 8888

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pentagon ima plan borbe protiv zombija

Izvor: B92, 15.Maj.2014

Verovatno ste već čuli za strahovanja od invazije zombija, ali u nekom filmu. Da li ste znali, međutim, da Pentagon ima plan da "sačuva svetost ljudskog života" od "probuđenih" mrtvaca?..CONOP 8888 dokument, koji je objavio Foreign Policy magazin, predstavlja strategiju borbe protiv raznih zombija...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.