Penisi su jedina okupacija Holivuda?

Izvor: B92, 09.Dec.2010, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Penisi su jedina okupacija Holivuda"?

Britanska oskarovka Helen Miren osudila je industriju filma rekavši da "Holivud nastavlja sa obožavanjem kulta muškarca starosti od 18 do 25 godina i njihovog penisa".

Ovaj komentar usledio je prilikom preuzimanja nagrade za najistaknutije žene u svetu zabave koju joj je uručila prošlogodišnja dobitnica ovog priznanja Hali Beri.

U svom govoru Britanka je odala "počast svim brilijantnim i uspešnim ženama", nakon čega je prokomentarisala da joj je žao što u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svetu filma i dalje "opstaju prosečni glumci, što nije slučaj čak ni sa nekim nadarenim glumicama".

Ova 65-godišnja glumica dotakla se i teme kako starije glumice teže dobijaju uloge u filmovima.

"Videla sam previše svojih koleginica koje su radile bez prestanka dok su bile u 20-im, 30-im i 40-im, ali čim su dospele u 50-e kao da su prestale da postoje", rekla je ona.

BBC prenosi da je poznata glumica u intervjuu datom pre ceremonije ipak rekla da smatra da se "stav prema ženama drastično menja".

Na listi najuspešnijih žena ove godine Mirenovu prati Ana Svini, dok se Opra Vinfri našla na četvrtom, a Anđelina Žoli čak na 26. mestu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.