Pauze nepotrebne

Izvor: Domino Magazin, 19.Okt.2010, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pauze nepotrebne

Samo rad i učenje, i to bez pauze - kažu psiholozi

Mislite da su pauze u učenju ili poslu korisne za vašu efikanost? Izgleda da ste pogrešili pošto novo istraživanje ukazuje na sasvim drugačije ideje. Pauze za hranu, odmor ili neku drugu aktivnost studentima i zaposlenima uopšte nisu potrebne kažu psiholozi sa Univerziteta Stanford.

Oni tvrde da je sve povezano sa snagom volje koja određuje koliko ste usredsređeni na posao. “Ako mislite da je snaga volje >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << biološki ograničena, onda ste vrlo verovatno osoba koja se brzo umara kod teških zadataka. Ako mislite da snaga volje nije nešto što lako i proizvoljno nestaje, onda ste osoba koja može puno da radi bez umaranja i pada koncentracije”, kažu psiholozi.

Baš su pametni...

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.