Patlidžani u medu

Izvor: Domino Magazin, 06.Dec.2012, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patlidžani u medu

Viljuškom po svetu – Španska kuhinja Mike Dajmaka

Plavi patlidžan; ulje; brašno; so; med

Plavi patlidžan raste svuda. Ali, specijalna vrsta meda za ovu pikanteriju samo u Andaluziji. Zato, se sve može popraviti. Šećerom i našim domaćim medom.

Patlidžani se iseckaju na kockice, posole, uvaljaju u brašno i isprže na dosta ulja.

Onamo se med karamelizira, odnosno karamelizira šećer kojem se kasnije doda kašičica meda, sve promeša, >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << za zaliju patlidžani. Pa se posluže kao prilog uz šniclu ili prženu belu ribu.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Kuvanje za gurmane



Piše

Mika Dajmak

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.