Izvor: Domino Magazin, 06.Dec.2012, 05:02 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Patlidžani u medu
Viljuškom po svetu – Španska kuhinja Mike Dajmaka
Plavi patlidžan; ulje; brašno; so; med
Plavi patlidžan raste svuda. Ali, specijalna vrsta meda za ovu pikanteriju samo u Andaluziji. Zato, se sve može popraviti. Šećerom i našim domaćim medom.
Patlidžani se iseckaju na kockice, posole, uvaljaju u brašno i isprže na dosta ulja.
Onamo se med karamelizira, odnosno karamelizira šećer kojem se kasnije doda kašičica meda, sve promeša, >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << za zaliju patlidžani. Pa se posluže kao prilog uz šniclu ili prženu belu ribu.
Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...
Poručite odmah
150 din (+ PTT)
065/26 25 035
E-mail: malikuvar@sezampro.rs
Kuvanje za gurmane
Piše
Mika Dajmak
Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...
Specijalni dodatak svakog petka
na osam strana.