Papa je priznao: Sveštenici i biskupi zlostavljali žene

Izvor: B92, 05.Feb.2019, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa je priznao: Sveštenici i biskupi zlostavljali žene

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja priznao je večeras da su sveštenici i biskupi seksualno zlostavljali kaluđerice.

"Bilo je sveštenika a i biskupa koji su to radili", rekao je papa u avionu u povratku iz posete Abu Dabiju, odgovarajući na pitanje novinara.

Papa je rekao da se Vatikan već neko vreme bavi tim pitanjem.

"Suspendovali smo nekoliko sveštenika upravo zbog toga", naveo je Franja i dodao da Crkva ne sme da "se krije u poricanju tih dela".

"Da li treba još više da učinimo protiv toga? Da. Da li imamo volju za to? Imamo", rekao je papa na kraju posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crkva će riješiti problem zlostavljanja opatica

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Feb.2019

RIM - Papa Franjo rekao je danas da je posvećen sprečavanju zlostavljanja opatica od strane sveštenika i biskupa od kojih su neki žene koristili kao seksualno roblje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Pope Franja: Sveštenici i biskupi seksualno zlostavljali kaluđerice

Izvor: VOA, 06.Feb.2019, 15:24

Papa Franja prvi put je javno priznao da su sveštenici i biskupi seksualno zlostavljali kaluđerice i da su neke držali kao seksualne ropkinje i poručio da je rešen da to zaustavi.  Papa je to saopštio u avionu, po povratku iz Abu Dabija, na pitanje novinara da prokomentariče prošlonedeljni...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.