Pandemija zaista ne štedi nikoga: Multimilijarder u bolnici zbog koronavirusa

Izvor: B92, 12.Maj.2020, 19:00

Pandemija zaista ne štedi nikoga: Multimilijarder u bolnici zbog koronavirusa

Leonid Fedun, milijarderski akcionar drugog najvećeg ruskog proizvođača nafte, hospitalizovan je sa dijagnozom koronavirusa kako se epidemija brzo širi širom zemlje.

Fedun je 17. najbogatiji čovek u Rusiji, sa bogatstvom od 6,3 milijarde dolara, prema indeksu "Bloomberg Billionaires", i prvi Rus na toj listi koji je javno potvrdio da je bolestan.

Njegov fudbalski klub Spartak iz Moskve, gde on obavlja funkciju predsedavajućeg, obavestio je javnost o svom zdravlju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na svom sajtu. "Lukoil PJSC", proizvođač nafte u kojoj Fedun i njegova porodica drže oko 12% akcija, odbili su da komentarišu.

Leonid je u braku sa Marinom Fedun, a njihovu deca Anton i Ekatarina smatraju u najbogatije naslednike Rusije.

Rusija je u četvrtak nadmašila Nemačku u svom ukupnom broju infekcija, dodavši više od 11.000 novih dijagnoza na ukupno 177.160. Uprkos naredbi predsednika Vladimira Putina da veći deo zemlje ostane kod kuće od kraja marta, sada je na šestom mestu po broju slučajeva koronavirusa u svetu, navodi "Blumberg".

Rusija se bori sa uticajem epidemije na potražnju nafte, što je njen najvažniji izvoz. Ekonomske aktivnosti su se smanjile za trećinu od kada je započeo blokada rada, dok je naplata poreza propala za 30% u aprilu, jer je cena sirove nafte pala na najniži nivo u gotovo dve decenije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.