Pamela Anderson: Zabranite odeću od krzna!

Izvor: B92, 23.Jan.2014, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pamela Anderson: Zabranite odeću od krzna!

Američka glumica Pamela Anderson, koja je ujedno i strastvena aktivistkinja za prava životinja, zatražila je od izraelskog premijera Benjamina Natanjahua da podrži zakon o zabrani prodaje odeće od krzna.

Ukoliko Natanjahu posluša zvezdu hit serije "Čuvari plaže", Izrael će postati prva zemlja u svetu u kojoj će bunde i ostali odevni predmeti od krzna biti zabranjeni.

Kako prenosi AP, više od 40 poslanika Kneseta podržalo je predlog zakona, koji je podnet na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << inizijativu Međunarodne koalicije protiv krzna, sa sedištem u Izraelu.

Natanjahu je u nekoliko navrata tokom svog mandata izrazio simpatije prema pokretu za zaštitu prava životinja.

U svom pismu, Anderson ističe da je način na koji životinje "pate i umiru zbog krzna suprotan jevrejskim principima". Usvajanjem zakona, navela je glumica, "Izrael će pokazati primer saosećanja na koji bi ostatak sveta trebalo da se ugleda".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pamela Anderson u borbi protiv prodaje krzna

Izvor: Svet plus, 24.Jan.2014, 14:26

Američko-kanadska glumica Pamela Anderson, koja važi i za strastvenu aktivistkinju za prava životinja, pokrenula je novu borbu - ovaj put protiv prodaje krznene odeće.

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.