Palestinska novinarka pokazala kako zvuče i izgledaju udari Izraela VIDEO

Izvor: B92, 11.Okt.2023, 19:54

Palestinska novinarka pokazala kako zvuče i izgledaju udari Izraela VIDEO

Palestinska novinarka Plestia Alakad, koja živi u Gazi, objavila je seriju video-snimaka na kojima se vidi kako izgledaju izraelski napadi na priobalni pojas. Žestoki udari na Gazu su osveta Hamasu nakon iznenadnog napada na Izrael prošlog vikenda.

Ona je snimala video-materijal u kući svojih komšija, a dok je objašnjavala kako se obične palestinske porodice nose sa napadima, prekinule su je glasne detonacije.

Kasnije se javila iz svog stana. Pokazala je da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kroz prozor od prašine i dima gotovo ništa ne vidi. Rekla je da nije mogla da otvori prozor jer nije mogla da diše.

Na drugim snimcima pokazala je posledice bombardovanja nedaleko od njene zgrade i ljude u stanovima tokom bombardovanja. Zatim je snimila kako je izgledala evakuacija i haos na ulicama.

U kratkom intervjuu za BBC, Plestia Alakad je rekla da misli da je njena zgrada bezbedna, ali kaže da ništa nije bezbedno u Gazi.

"Očekivala sam odgovor (na napad Hamasa), ali ovako jak? Niko ga nije očekivao", rekla je ona.

"Stajali smo na ulici. Gde da se evakuišemo? Ova situacija nije normalna. Bukvalno nigde nije bezbedno", rekla je ona.

Ona je rekla da su ih stalno evakuisali iz jednog mesta u drugo i da je evakuisana tri puta u jednom danu.

"Situacija je užasna", rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.