PREUKUSNO: Najbrži recept za pripremu lnedla sa šljivama

Izvor: NaDlanu.com, 27.Jun.2015, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREUKUSNO: Najbrži recept za pripremu lnedla sa šljivama

Sočnu poslasticu sada možete napraviti za tili čas

Ovaj način pripreme knedli sa šljivama će oduševiti sve koji su izbegavali da spremaju ovaj slatkiš zbog dugotrajnog barenja i meljanja krompira. Naime, umesto običnog, ovde se koristi instant krompir pire.Potrebno je:

120 g instant krompir pirea

4 dl vode

200 g brašna

3 kašičice ulja + još za prženje prezli

1 jaje srednje veličine

šljive (po potrebi)
>> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << />
prezle

šećer (po potrebi za valjanje šljiva i posipanje knedli)

Napravite testo od instant krompir pirea, brašna, jajeta, 3 kašičice ulja i vode. Šljive prepolovite, očistite od koštica i uvaljajte u  šećer.

Od testa odvojite komad i razvucite na pobrašnjenoj površini krug prečnika 7- 8 cm i debljine oko pola centimetra. Stavite polovinu šljive na sredinu kruga i uvijte je testom, a zatim uvaljajte rukama. (Veličina testa za svaku knedlu zavisi od veličine šljiva).

Na šporet stavite dublju šerpu s vodom i zagrevajte dok ne počne da ključa. Spuštajte knedle polako u ključalu vodu. Kada knedle isplivaju na površinu, izvadite ih pomoću rešetkaste kašike i propržite u tiganju s  prezlama na malo ulja. Knedle pospite šećerom i poslužite.

Nadlanu / izvor: kurir

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

PREUKUSNO: Najbrži recept za pripremu knedla sa šljivama

Izvor: NaDlanu.com, 27.Jun.2015

Sočnu poslasticu sada možete napraviti za tili čas..Ovaj način pripreme knedli sa šljivama će oduševiti sve koji su izbegavali da spremaju ovaj slatkiš zbog dugotrajnog barenja i meljanja krompira. Naime, umesto običnog, ovde se koristi instant krompir pire.Potrebno je:..120 g instant krompir...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.