PEJSMEJKER SPASAVA ŽIVOTE

Izvor: Kurir, 26.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PEJSMEJKER SPASAVA ŽIVOTE

ZAJEČAR - U okviru 27. timočkih medicinskih dana, održanih tokom vikenda u zdravstvenom centru u Zaječaru, svečano je otvoren pejsmejker centar, regionalni za istočnu Srbiju i prvi i zasad jedini koji je otvoren van kliničkih centara. Centar, koji praktično radi od marta ove godine, svečano je otvorio docent dr Zoran Perišić, načelnik Pejsmejker centra u Nišu, i magistar Vladimir Mitov.

Od marta do sada u ovom centru uspešno su ugrađena pet pejsmejkera, a do kraja godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sredstvima koje je odobrio Republički fond zdravstvenog osiguranja biće ugrađeno još 50. Republički fond je za ove potrebe izdvojio devet miliona dinara, a ukoliko sav materijal bude upotrebljen, biće odobrena i dodatna sredstva. Sam Zdravstveni centar u Zaječaru za potrebe Pejsmejker centra izdvojio je 430.000 dinara. Pacijenti plaćaju samo pet odsto od vrednosti pejsmejkera, koji košta i nekoliko hiljada evra, tako da bolesnici uplaćuju od 3.500 do 7.000 dinara, u zavisnosti od kvaliteta aparata.

Pejsmejker centar u Zaječaru otvoren je kako bi se poboljšao kvalitet zdravstvenih usluga, rasteretio najbliži centar u Nišu, a pacijentima skratilo vreme čekanja i izbegnute eventualne posledice tokom transporta do kliničkih centara. U ovom centru će se obavljati i elektronske kontrole već ugrađenih pejsmejkera, radi čega su pacijenti iz istočne Srbije morali stalno da putuju u Beograd.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.