Oživite svoj seksualni život

Izvor: B92, 23.Jun.2010, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oživite svoj seksualni život

Gubitak seksualne želje može da bude vrlo deprimirajuć i može da prouzrukuje probleme u vezi. Evo nekoliko praktičnih saveta kako da oživite seksualnu želju, povećate libido i zadovoljite partnera.

Delotvorna komunikacija

Važno je da sa partnerom otvoreno komunicirate. Sedite i popričajte o svojim osećanjima i time sprečite da se on/ona oseća odbačeno ili povređeno, a time ćete i dobiti podršku.

Ako osećate tenziju ili ste anksiozni, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << recite to svom partneru. Recite jedno drugm šta je to što bi vas oraspoložilo. Ako oboje diskutujete o tome šta volite i šta vas zadovoljava možete da probudite sopstvenu seksualnost i dovedete jedno drugo do vrhunca.

Samo budite sigurni da ste oboje spremni za to.

Nađite vreme za vođenje ljubavi

Brz život i gusti raspored mogu da otežaju da se zbližite sa partnerom i pronađete vreme jedno za drugo. Da biste održali kvalitet seksualnog života morate da date šansu i malo prostora vezi. Čak iako nema seksa trebalo bi da pronađete vreme da se zbližite sa partnerom, makar to podrazumevalo samo ležanje u krevetu.

Ako ste upravo dobili decu seksualni život ima tendenciju da ode u drugi plan. Popodne, kada bebe obično spavaju, dobro je vreme da se posvetite svom partneru, zbog toga što ćete kada padne noć verovatno biti preumorni.

Osećajte se dobro sami sa sobom i zadovoljite se

Biti seksi manje veze ima sa tim kako izgledate, a mnogo više sa tim kako sebe doživljavate. Takođe, mozak je seksualni organ koji se najčešće zanemaruje, a osećati se dobro u sopstvenoj koži siguran je put ka seksualnom samopouzdanju. Kada dođe do seksa važno je da budete opušteni.

Napravite dobar raspored

Dobar seksualni pristup u odgovarajućem okruženju siguran je put ka uspehu. Ako želite da začinite svoj seksualni život, onda pospremite svoju sobu i smanjite pretrpanost koja može da vas dekoncentriše da se fokusirate na druge stvari.

Pokušajte sa postavljanjem mirišljavih sveća po sobi zbog toga što čulo mirisa igra važnu ulogu kada dođe do samog seksualnog uzbuđenja.

Iznenadni odlazak daleko od kuće može vas učiniti raspoloženijim za seksualne igrarije. Ušuškana spavaća soba sa prigušenim svetlom i tihom muzikom po mogućstvu, odlično je seksualno okruženje.

Probajte nešto novo

Umesto da uvek radite iste stvari pokušajte nešto novo i drugačije. Isprobajte neke nove poze ili jednostavno promenite redosled sopstvene rutine.

Više predigre tokom seksa stimulisaće orgazam.

U toploj kupki koristite sapun ili mirišljavo ulje, ili u krevetu ruke namažite losionom kako bi ih omekšali i masirajte jedno drugo.

Seksi igračke i afrodizijaci

Ljudi imaju različite stavove prema seksi igračkama, ali sigurno je da bi većina pronašla po neku koja bi odgovarala.

Afrodizijaci – špargla, ostrige, šampanjac i čokolada – mogu da vam pomognu da se oraspoložite.

Realni pristup

Za promene je uvek potrebno vreme, ali praksa može da vas učini savršenim.

Ako ste nedavno rađali, vaš partner je verovatno zainteresovaniji za redefinisanje seksualnih odnosa od vas. Porazgovarajte sa njim o vašim potrebama. Objasnite da vam je potrebno malo vremena da se naviknetena ponovnu intimnost.

Istražite lubrikante

Lubrikanti igraju veoma važnu ulogu sprečavajući bol tokom odnosa.

Vaginalne infekcije, dojenje, menopauza i strah od bola tokom seksa mogu uzrokovati da vagina ostane suva.

Nije do mene, do njega je

Nemojte se iznenaditi niti paničiti ako vaš partner pati od erektilne disfunkcije ili prerane ejakulacije.

Problem se može lečiti i otkloniti. Sigurnost i poverenje poboljšaće vaš seksualni život.

San i ishrana

Umesto da padnete u krevet umorni u ponoć, zajedno lezite nešto ranije. Nemojte voditi ljubav kada ste umorni. Noćni san od 7 – 8 sati pomoćiće vam.

Ishrana bogata zelenim povrćem i svežim voćem održaće vaše sveukupno zdravlje dobrim, a time i seksualno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.