Oženjeni muškarci-prijatniji

Izvor: S media, 09.Dec.2010, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oženjeni muškarci-prijatniji

Muškarci imaju lepše manire kada su u braku, zbog toga što zajednički život pomaže da poboljšaju svoje ponašanje. S druge strane, prijatni muškarci će pre stupiti u brak, nego oni koji to nisu.

Istraživanje je pokazalo da muškarci koji imaju manje ružnih osobina imaju veće šanse da sklope brak.

Ovi rezultati nastali su iz rasprave koja se već dugo vodi među stručnjacima, koji pokušavaju da odgovore na pitanje zašto oženjeni muškarci pokazuju manje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << osobina koje se vezuju za socijalno neprihvatljivo ponašanje, kao što je kriminalno ponašanje, laganje, agresivnost ili nedostatak griže savesti.

Da li je to zbog toga što brak promeni muškarca, ili zato što muškarci koji se ne uklapaju najbolje u društvene standarde ređe stupaju u brak?

Odgovor je dala dr Aleksandra Bert sa Univerziteta u Mičigenu, i on glasi: pomalo i zbog jednog i zbog drugog.

Dr Bert i njen tim pratili su 289 parova muških blizanaca tokom 12 godina, koji su bili između 17 i 29 starosti.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.