Ovo vam se neće dopasti: Konobarica otkrila trik kojim tera goste iz restorana VIDEO

Izvor: B92, 23.Jul.2023, 17:33

Ovo vam se neće dopasti: Konobarica otkrila trik kojim tera goste iz restorana VIDEO

Rad u restoranu može biti naporan, pogotovo ako imate posla sa zahtevnim gostima koji vam posao čine još težim nego što on jeste.

Međutim, jedna konobarica sada je otkrila da zapravo postoji trik koji poslužitelji koriste kada imaju posla sa stolom s gostima koje ne vole, a mogao bi da vam pomogne da shvatite da li ste vi problem kada idete u restoran na ručak, prenosi Mirror.

Naime, konobarica je objavila viralni video na TikToku u kom je rekla da unapred ispisuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << račun za stolove za koje želi da brzo napuste mesto, umesto da čeka da oni to zatraže.

Obično, kada zatražite račun u restoranu, vaš poslužitelj će otići do svog računara da ga ispiše i da vam ga, ali ako ga izvuku iz džepa čim ga zatražite, tada vam možda nagoveštava da požurite i odete. Konobarica, koja objavljuje pod korisničkim imenom @tastyriah, podelila je video sebe kako drži račun i napisala: "Kada gosti kažu \'mogu li da dobijem račun, ali ja ga izvučem iz džepa jer sam čekala da odete iz mog odeljenja".

Mnogi od komentatora videa takođe su bili radnici restorana koji su se složili da koriste isti trik kako bi pokušali da nateraju određene goste da brzo odu, iako to obično dolazi s tim da govore stolu da plate "kad god budu spremni" i da nema "žurbe".

"Ostaviću račun ovde, pa kad god budete spremni. Suptilno ga ostavim bliže muškarcu da zna da mora da plati", komentarisala je jedna korisnica, dok je jedan korisnik dodao: "Kažem da nema žurbe kad želim da žure više nego ikada pre". Međutim, drugi komentatori insistiraju na tome da se situacija može dogoditi i obrnuto kada gost želi da plati račun i ode, ali ga osoblje ignoriše. "Radi u oba smera! Kad sediš i gledaš konobaricu 20 minuta s uplakanom decom koja mole da odu, ali nikako da donesu račun", glasio je jedan komentar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.