Ovo je velika greška koju svi pravimo kada čistimo kadu: Zbog toga bakterije ostaju na površini

Izvor: Telegraf.rs, 21.Maj.2017, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je velika greška koju svi pravimo kada čistimo kadu: Zbog toga bakterije ostaju na površini

Kupatilo je svakako mesto u kome se nalazi najviše bakterija. Da biste ga očistili kako treba, to zahteva mnogo vremena.

Trebalo bi obratiti pažnju na to da ne pravite greške da ne bi morali ponovo da čistite.

Kada čistite kupatilo prvo što treba da uradite je da naprskate sredstvo za dezinfekciju, jer ono mora da stoji neko vreme,  da bi ubilo bakterije.

Foto: Pixabay

Mnogi ovo ne rade jer nemaju vremena da čekaju, pa sredstvo odmah ispiraju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << misleći da je dovoljno minut, dva, da stoji na površini.

Stručnjaci predlažu da sredstvo za dezinfekciju naprskate na željenu površinu i ostavite da stoji bar 15 minuta. Zatim grubom četkom za ribanje dobro očistite kadu, pa tek onda isperite.

Imajte u vidu da nisu sve tečnosti dobre za sve vrste materijala. Neka sredstva za čišćenje treba da držite duže na željenoj površini, a neka kraće, pre nego što ih isperete.

Najsigurnije je da raditi po preporuci proizvođača, za svaki prizvod postoji uputstvo za upotrebu.

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.