Ovo je devojka pametnija od Ajnštajna

Izvor: B92, 07.Jun.2013, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je devojka pametnija od Ajnštajna

Trinaestogodišnja devojčica Neha Ramu ima veći koeficijent inteligencije od Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga, što je za naučnike pokazatelj da je pametnija od ove dvojice čuvenih fizičara.

Indijska devojčica koja živi u Engleskoj je na Mensinom testu iteligencije postigla rezultat od 162, što je do sada najbolji rezultat za nekoga ko ima manje od 18 godina.

Prema britanskom ogranku Mense, ovaj neverovatan rezultat je tinejdžerku smestio među 1% najinteligentnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi u Engleskoj, a stručnjaci tvrde da je to potvrda da je devojčica inteligentnija od fizičara Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga.

Ovaj fantastični rezultat na testu joj je omogućio da postane deo kluba Mense - elitnog dela čovečanstva sa najvišim koeficijentom inteligencije.

Neha Ramu je rođena 8. maja 2000. godine u Bangaloru, njeni roditelji su oboje oftalmolozi, a preselila se u Englesku 2007. godine, gde trenutno ide u 7. razred osnovne škole.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo je devojka pametnija od Ajnštajna

Izvor: B92, 07.Jun.2013

Trinaestogodišnja devojčica Neha Ramu ima veći koeficijent inteligencije od Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga, što je za naučnike pokazatelj da je pametnija od ove dvojice čuvenih fizičara...Indijska devojčica koja živi u Engleskoj je na Mensinom tesu iteligencije postigla rezultat od 162,...

Nastavak na B92...

13-godišnja djevojčica pametnija od Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jun.2013, 17:15

Neha Ramu iz Surbitona u jugozapadnom Londonu ima samo 13 godina, ali je već “genije”, budući da ima kvocijent inteligencije (IQ) – veći od najslavnijeg fizičara današnjice Stivena Hokinga ili IQ-a kojeg je imao autor teorije relativnosti Albert Ajnštajn!

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.